Може ли да се засили връзката учител - ученик

Засилване на връзката между учител и ученик е едно от предложенията на Съвета на децата към Държавната агенция закрила на детето. Това стана ясно по време на 36-то заседание на Националния съвет закрила на детето, който се проведе в Министерския съвет в присъствието на вицепремиера по икономическата и демографска политика Валери Симеонов.

Разгледани бяха въпроси за превенция на агресията и засилване на сигурността в образователните институции и бяха представени данни от Съвета на децата, който заседава към Агенцията за закрила на детето. Едно от техните предложения е учениците да могат да разчитат на своите преподаватели.

Сн. Олга ДобреваДруг важен проблем, който беше обсъден на заседанието на Националния съвет, бе ситуацията с непридружените деца. По данни на Агенция закрила на детето техния брой в момента е 300, но именно за справяне с проблема от Агенцията за закрила на детето разработват механизъм за специалистите при работа с непридружени деца, за да се намалят сроковете за работа. Това обясни предедателят на Агенцията на закрила на детотео Офелия Кънева.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!