Петя Накова: В жените има много сила и смелост

БНР Новини

Във времето, в което разказваме истории за доброто, избрахме да говорим с Петя Накова за книгата и „Годината на осемте химии“. В нея авторката разказва истории за злото, но пък с добър край. Истинските разкази на жени, които са чули диагнозата рак на гърдата и са успели да се преборят с коварната болест разкриват всичко за миговете си на отчаяние, намирането на лична мотивация и как се променя животът им през годината, в която се налага да се превърнеш в борец.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Доброто предстои

Скъпи слушатели, почитатели, автори и добротворци, Вашите споделени истории за доброто направиха предпразничните ни дни истински специални. Още по-вълнуващо е, че продължавате да ни изпращате разказите си и след края на кампанията. Това всъщност е най-прекрасният подарък за 2019: споделената ни вяра, че доброто е живо не само по Коледа,..

публикувано на 07.01.19 в 16:05

Цял град в подкрепа на едно момче

Искам да Ви разкажа за благословените опити на цял един малък град да спаси своето момче. От няколко месеца 25-годишният Христо от Провадия е в будна кома след катастрофа, в която пътува на задната седалка в автомобил.  Получава тежка черепно-мозъчна травма и  след време го изписват от болницата без видимо подобрение. Приятелите му обаче не искат да..

публикувано на 07.01.19 в 15:47
Илюстрация от

Детски шедьоври от велики писатели

„Гарваните от Белокруша“ на Олдъс Хъксли и „Прекрасната Касандра“ на Джейн Остин са новите попълнения в поредицата „Детски шедьоври от велики писатели“, които ни напомнят, че големите писатели са били добри разказвачи, не само когато пишат сериозни романи за възрастни. За книжната поредица "Детски шедьоври от велики писатели" и кога звучат..

публикувано на 07.01.19 в 13:22

Как история от коледната инициатива на „Нашият ден“ „Доброто – там, където сте вие“ се превърна в щафета на добротата

Историите на „Доброто – там, където сте вие“ – е коледната инициатива на „Нашият ден“, в която ние с огромно удоволствие четем историите, които вие, слушателите на програма „Христо Ботев“, ни пращате на нашата поща dobro@bnr.bg. Миналата седмица ние ви представихме една история , в която имаше замесени много хора. След това Андон Чолаков се обади на..

публикувано на 21.12.18 в 11:50

Идва Коледа и ни трябва нещо стоплящо

Здравейте, Понеже напоследък е мразовито и снежно, а пък идва и Коледа, си мисля, все по-често ни трябва нещо стоплящо. Така тези дни, докато четях един от любимите си нови български поети, попаднах на тази история и ми се прииска да я споделя с повече хора. Оранжевата роза ("Извънсезонни наблюдения", Манол Глишев) в един двор видях оранжева роза и..

публикувано на 19.12.18 в 10:25