Делян Пеевски - втори в листата на ДПС за евровота

Снимка: БГНЕС

Водач на листата на ДПС за евроизборите ще бъде досегашният евродепутат и зам.-председател на ДПС Филиз Хюсменова. Делян Пеевски остава в листата на второ място. Решението не е окончателно и ще бъде взето в четвъртък. 

Въпреки обявеното публично редене на листата, обсъждането протече в присъствието само на поканени медии. Резултатът обаче все още не окончателен. Както съобщава електронното изадие на "Капитал", лидерът ва ДПС Лютви Местан е призовал пристъстващите да преспят преди да бъде окончателно подредена листата. 

Основната интрига – номинацията на Делян Пеевски обаче се запази през цялото време. Пеевски остана втори в листата, което му отрежда сигурно влизане в европарламента, ако ДПС запази резултатите от предните евроизбори. ДПС сега има трима евродепутати. 

Делян Пеевски е бил предложен от 25 от 28-те областни структури, стана ясно по – рано от заседанието. Единствено лидерът на младежкото ДПС Илхан Кючук е получил номинацията на всички области. Той обаче ще трябва да се задоволи с четвърто място в проектолистата след номинирания за третото място зам.-военен министър Неджми Али. И Кючук, както и всички останали местни лидери на ДПС, са подкрепили на заседанието кандидатурата на Пеевски. Ние искаме Делян Пеевски да влезе в ЕП. Ние искаме Стара Европа да види Делян Пеевски, е казал Кючук.Камен Костадинов пък е казал, че нямат право да не се съобразят с волята на партията. На заседанието лидерът на ДПС Лютви Местан е казал, че кандидатите на ДПС за евродепутати трябва да имат безспорни качества

Както стана ясно, в четвъртък ще се чака окончателното подреждане на листата. Няма информация дали това също ще бъде публично събитие.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!