Проф. Карасимеонов: Най-важното е да се стабилизира управлението на страната

Проведените избори за евродепутати и изводите след тях - това ще дискутират в столицата от форум "Политика и общество". Проф. Георги Карасимеонов от Института за политически и правни изследвания посочи, че целта на обсъждането ще бъде да се..

публикувано на 04.06.14 в 08:34

Цветозар Томов: ЦИК ще предложи законодателни промени във връзка с наблюдателите

С вота си хората излъчиха ясни послания и едно от тях е, че подкрепиха проевропейски партии, каза в предаването "Неделя 150" секретарят на президента Румяна Коларова . Според нея преференциите са оказали положително отражение върху вота за..

публикувано на 01.06.14 в 14:20

Меглена Кунева: Голяма политика не се прави с хватки и верни изчисления

В коментар на постигнатото от  Реформаторския блок на евроизборите и факта, че водачът на листата бе изместен от втория по ред заради преференциалния вот, лидерът на "България на гражданите" Меглена Кунева каза в предаването "Неделя 150": Аз..

публикувано на 01.06.14 в 13:10

Ивайло Калфин: ЕНП и ПЕС ще трябва да намерят общ език

В анализ на резултатите от изборите за Европейски парламент, досегашният евродепутат Ивайло Калфин обясни в предаването "Неделя 150" защо според него не се състоя очакваната лява вълна в Европа и на какво се дължи доброто представяне на..

публикувано на 01.06.14 в 12:30

Адреана Ефтимова: Политическите партии промениха радикално поведението си след евровота

Абсолютно всички лидери и представители на политическите партии са променили радикално поведението си след евровота. В посока на повече самочувствие и агресия. Това каза за предаването „Нещо повече“ по „Хоризонт“ специалистът по невербални..

публикувано на 29.05.14 в 17:35
бюлетина

Преференциалният вот е използван масово от избирателите в Старозагорско

Преференциалният вот при гласуването в Старозагорска област е бил масово използван при голяма част от кандидатските листи. Момчил Неков – 15-тият в листата на "Коалция за България" е получили 1704 гласа срещу 1535 за лидера на БСП Сергей Станишев ...

публикувано на 29.05.14 в 11:30

Албена Танева: В политиката нещата трябва да бъдат на принципна и ценностна основа

Има очаквания и всеки един знак, че е възможно да започне нормализация се приема със съответната реакция. Но какво ще стане е жалко да очакваме,че ще зависи само от волята на един или друг политик - така доц. Албена Танева коментира в..

публикувано на 29.05.14 в 08:20
Лондон Великобритания полиция

Близо една трета от британците признават, че имат расистки предразсъдъци

Близо една трета от британците признават, че имат расистки предразсъдъци, показва ново проучване. Резултатите идват в чувствителен момент за Великобритания след победата в евроизборите на антиимигрантската Партия за независимост на Найджъл Фараж..

публикувано на 28.05.14 в 13:15

Цветозар Томов: ДПС най-вероятно ще има четирима евродепутати

ДПС най-вероятно ще спечели четири мандата в Европарламента. Това прогнозира в предаването „Преди всички“ говорителят на ЦИК Цветозар Томов. Той беше категоричен, че Момчил Неков и Светослав Малинов ще оглавят съответно листите на Коалиция за..

публикувано на 28.05.14 в 10:52

Доц. Георги Лозанов: Партиите, които направиха негативни кампании, получиха негативен резултат

Комисията по култура и медии в Народното събрание ще изслуша днес отчет за дейността на СЕМ за периода 1-ви юли до 31-ви декември 2013-а година. Периодът включва събития като протестите на Ранобудните студенти, бежанската..

публикувано на 28.05.14 в 10:45

Лидия Йорданова: Имаше симптоми за спада на БСП, но ги подценихме

Една от социологическите агенции, които дадоха най-близки резултати до тези, които се получиха на изборите на 25-и май, беше „Екзакта рисърч груп“. Нейният директор Лидия Йорданова каза в интервю за предаването „Преди всички“, че острото..

публикувано на 28.05.14 в 08:55

ЦИК обявява окончателното разпределение на българските мандати в новия ЕП

Окончателното разпределение на българските мандати в новия Европейски парламент трябва да стане ясно днес с решение на Централната избирателна комисия (ЦИК). След като бъдат отчетени протоколите от районните комисии, ще се изясни дали..

публикувано на 28.05.14 в 07:20
maxim_behar_1.jpg

Максим Бехар: "Троловете" изядоха главите на много политици

ГЕРБ се лиши от медийна кампания и пиар услуги за евроизборите, но спечели най-много гласове. В същото време кампанията на "България без цензура" беше определена като най-скъпо платената. Аз не смятам, че партията на Бареков инвестира много..

публикувано на 27.05.14 в 19:05

Има голяма вероятност за пренареждане на листите за евродепутати на Коалиция за България и на Реформаторския блок

Има голяма вероятност за пренареждане на листите за евродепутати на Коалиция за България и на Реформаторския блок в резултат на използването на преференции, каза за "Хоризонт" Румяна Сидерова - член на ЦИК. 585 хиляди или около 26 процента от..

публикувано на 27.05.14 в 09:58

Кольо Колев: Политиците искат да сложат намордник на социологическите агенции

Социологът Кольо Колев от агенция "Медиана" обясни неточността на социолозите в предварителните нагласи за евровота с това, че анкетираните избиратели са декларирали участие, но не са го осъществили. А за лошите резултати на БСП той каза:..

публикувано на 27.05.14 в 09:21

Франсоа Оланд ще поиска промени в ЕС, които да противодействат на настъплението на крайно десните сили

След победата на крайнодесния Национален фронт във Франция ръководствата на управляващата Социалистическа партия и на опозиционния десен Съюз за народно движение ще анализират и преразгледат стратегиите си. В телевизионно обръщение президентът..

публикувано на 27.05.14 в 08:34

Лондон иска спешна реформа в ЕС заради резултата от евроизборите

Британският премиер Дейвид Камерън ще призове лидерите на Европейския съюз да започнат спешни реформи в организацията, за да спрат по-нататъшния възход на националистическите партии, които се представиха убедително на евроизборите...

публикувано на 27.05.14 в 08:32

Лидерът на испанските социалисти реши да се оттегли от поста си

Лидерът на испанските социалисти реши да се оттегли от поста си, след като партията му претърпя безпрецедентно поражение на евроизборите - загуби девет мандата от досегашните 23. Ясно е, че не спечелихме доверието на гласоподавателите, каза Алфредо..

публикувано на 27.05.14 в 08:29

Лидерите на две партии от управляващата коалиция в Словения подадоха оставки заради евровота

Лидерите на две партии от управляващата коалиция в Словения подадоха оставки заради лошите резултати на изборите за Европейски парламент, съобщи словенският портал "24ур". Оставки подадоха лидерът на партия Социалдемократи Игор Лукшич и лидерът на..

публикувано на 26.05.14 в 21:30

При 100 процента обработени протоколи ГЕРБ печели изборите с 30,40 процента

При обработени 100 процента от протоколите на всички СИК в РИК, включително и тези в чужбина, партията ГЕРБ печели 30,40 процента от гласовете в изборите за Европарламент, произведени на 25 май. Информацията е на Централната избирателна комисия...

публикувано на 26.05.14 в 20:50