БНР излъчва пряко "Големия дебат 2014" на претендентите за председател на Европейската комисия

Кандидатите за председател на ЕК /от ляво на дясно/ Ги Верхофстадт, Мартин Шулц, Ска Келер, Жан-Клод Юнкер
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Програма "Хоризонт" ще предава този следобед "Големият дебат 2014" между четиримата основни  кандидати за председател на Европейската комисия, който се организира от европейската радиомрежа "Евранет плюс". Те ще представят позициите си пред гражданите на 15 държави - членки на ЕС.

Дебатите започват в 15.30 часа, българско време. Четиримата кандидати - Жан-Клод Юнкер от ЕНП, Мартин Шулц от ПЕС, номинираният от Алианса на либералите и демократите Ги Верховстад и Ска Келър, издигната от Зелените, ще дискутират широк кръг от теми - от свободното движение на хора до енергетиката и безработицата. Интерактивният дебат ще включва и серия въпроси, задавани на живо от цяла Европа.

Българското национално радио ще направи своята аудитория съпричастна чрез директно излъчване по програма "Хоризонт", както и по Радио Благоевград и Радио Пловдив. Дискусията може да бъде слушана и онлайн на интернет портала bnr.bg или чрез приложението за мобилни телефони и таблети. Дебатите ще бъдат предавани на живо с картина и на binar.bg, както и на сайта на "Евранет плюс".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!