Проектът LOCFOOD "Местните храни - стимул за развитието на местния бизнес" е финансиран от Европейския фонд за регионално развитие чрез Европейската програма за междурегионално сътрудничество ИНТЕРРЕГ.
Партньори по проекта са Великобритания, Гърция, Испания, Италия, Словения, Швейцария, Швеция и българската Фондация „Евро-перспективи” с фокус в Област София. Глобалната цел на проект LOCFOOD е обмяната на опит и добри практики на ниво региони за подпомагане развитието на местните храни. Идеята е да се подобрят съществуващите политики и регионални стратегии по отношение на
Малките и средни предприятия и предприемачески инициативи в хранителния сектор на местно ниво, чрез насърчаване на предприемачеството и иновациите по отношение на местните храни; да се направи преглед и анализ на съществуващите политики в сектора в регионите на партньорите-участници по проекта.
Да се определят вътрешни и външни фактори, които влияят върху спецификата на отрасъла във всеки един от регионите, партньори по проекта; Да се обменят знания и опит като се извърши изследване и сравнение на регионите, като по този начин се изгради по-ясна представа за спецификата на местните фирми от агро и хранително-вкусовия сектор.
Вихра Андонова, координатор на проекта и експерт към Фондация „Европерспективи“ разказва за целите и постигнатото по проекта.
Електронна поща:
reporter@bnr.bgАдрес:
София, ПК 1040,