Цветанов: Хората не се интересуват от междуличностните ни битки

Снимка: БГНЕС


Хората не се интересуват от междуличностните нападки, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов в обръщение към ДСБ. Вчера с декларация парламентарната група на ГЕРБ настоя премиерът да изгони партията на Радан Кънев от властта.

Когато някой път влизаме в междуличностните си битки или за това дали ДСБ ще излязат от управлението и тези лични нападки, които имаме в последните няколко дни, повярвайте, местните хора не ги интересува това. Местните хора ги интересува това дали има държавници, които могат да правят национална политика, дали има държавници, които ще допринесат да не се случи това, което може да съсипе всичко, което имат, заяви Цветанов. 

СнимкаВътрешният министър Румяна Бъчварова определи като правилна реакцията на парламентарната група на ГЕРБ:

По-скоро това е послание към господин Кънев, който трябва да си даде сметка за ситуацията, в която съществува и е поставил и коалицията, и Реформаторският блок. Изходът е да се разграничи. Този, който иска да бъде опозиция, да си бъде опозиция.

ГЕРБ не отстранява хората в управлението според тяхната политическа принадлежност, категорична е Румяна Бъчварова:

Проблемът е в това, че политически се говори едно, на практика ситуацията е друга. Говоря за тая част от РБ, която реши да не подкрепя вече правителството.

Заместник-председателят на Парламентарната група на ГЕРБ Цвета Караянчева заяви по-рано пред "Хоризонт", че парламентарната група ще се съобрази с желанието на премиера и няма да настоява за оставките на здравния и военния министър, свързани с ДСБ.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!