Парламентът гласува оставката на Ирена Коцева

Снимка: Дневник

Парламентът гласува оставката на Ирена Коцева от ГЕРБ. Коцева подава оставка, след като името на съпруга й беше свързано с търгове за поставянето на спирки в София.

ГЕРБ бяха категорични, че ще оттеглят всеки свързан с тях човек, ако има дори и съмнения за нередности. Според Атанас Атанасов от ДСБ проблемът на управлението е имитацията на борба с корупцията:

Не чрез избрани казуси да имитираме, че нещо се върши. Този упрек го отправям директно към министър-председателя. Не е той човекът, който ще решава с кой отделен казус ще заблуждава българското общество. Избирателността в борбата с корупцията ще доведе доверието на българското общество към парламента, към институциите на още по ниско ниво.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов припомни, че решението за останката й, не е заради искането на премиера. И защити Ирена Коцева:

За да си подадеш оставка, трябва да имаш достойнството да го направиш. Тя го направи и това е неин личен акт, само и единствено, водена от интересите на държавата и от това да се спрат всякакви спекулации и твърдения за нейна вина. Това, което направи, си заслужава да бъде оценено по достойнство. 

По-рано депутатите отхвърлиха предложението на БСП в дневния ред да бъде включена точката, която да задължи Сметната палата да направи одит на столичния градски транспорт. Таско Ерменков коментира:

ГЕРБ, намаляха ръководните ви органи със седем човека - един заместник-кмет, един народен представител и 5-членен Управителен съвет на „Градска мобилност“. Така че внимавайте какво правите, да не останете без членове и ръководни кадри. Благодаря.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!