Цветанов: Антикорупционният закон има нужда от повече подкрепа

Снимка: БГНЕС
Антикорупционният закон ще има нужда от повече подкрепа, заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, след като вчера ресорната комисия в Народното събрание отхвърли текста. На заседанието законопроектът беше подкрепен само от ГЕРБ и Реформаторския блок.

Ще го дискутираме в нашата парламентарна група. Знаете, че ПГ на ГЕРБ стои зад този антикорупционен закон. Въпросът е, че трябва, все пак да се постигне мнозинство, което да може да бъде достатъчно, за да се гласува. Виждате, че влизайки в парламента, вие ми изскочихте първи. Сега, може би, на втория етап ще бъдат реформаторите. Мисля, че всеки един от нас е достатъчно отговорен, каза Цветанов.

По-рано вицепремиерът Меглена Кунева коментира пред "Хоризонт", че между първия и втория вариант на закона относно основния препъникамък в законопроекта - притесненията около неподписаните сигнали, разликата е чувствителна, без да се отнема основната идея. Тя допълни, че народните представители имат пълната възможност  да направят промени, каквито намерят за необходими.

Министърът на правосъдието Екатерина Захариева прогнозира в интервю за предаването "Преди всички", че антикорупционният закон ще бъде подкрепен от депутатите, въпреки отхвърлянето на текста от ресорната парламентарна комисия вчера.

Увереност за по-широка подкрепа на законопроекта в правната комисия изрази и нейният заместник-председател Десислава Атанасова.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!