Цвета Караянчева: Нека другите партии да намерят най-добрия кандидат-президент, ние имаме своя

Цвета Караянчева
Снимка: БГНЕС

След като БСП съобщи, че Инициативен комитет ще издигне кандидатурата на генерал Румен Радев за президент, Цвета Караянчева от ГЕРБ коментира:

Госпожа Корнелия Нинова нека да си гледа своята партия, защото явно толкова й стига куражът да се скрие зад инициативен комитет. Няма силите да поеме политическата отговорност, колкото и на смела да се прави.

Караянчева разкритикува и думите на Радан Кънев, че късното обявяване на кандидатурата на ГЕРБ е обида към избирателя:

Обявиха ли реформаторите, че не разбрахме?! Това, което заявява господин Кънев, отдавна не го слушаме и не се интересуваме от неговите приказки, защото това е човек, който няма представа от реалната ситуация. Ние имаме своя кандидат. Той ще бъде обявен на 2-ри октомври. Нека другите партии да намерят най-добрия кандидат.

В парламентарната група не е било обсъждано искането на БСП премиерът Бойко Борисов да обясни позицията си за миграцията пред депутатите. Депутатът Валентин Радев посочи, че всичко по темата вече е било казано:

Един балканец, какъвто е нашият премиер, отиде при Ердоган, отиде при Меркел и постави в центъра на внимание проблемите, които нас ни интересуват. Трябва да има дипломация. Какво друго прави премиерът в момента, освен това? Опитва се да бъде със силните около нас. Съседът никой не си го избира. 70 милиона в Турция. Говоря за 3 милиона в момента. Още 2 милиона се задавали. Представете си, ние имаме само 5 300 капацитет на Държавна агенция за бежанците. В съседна Гърция има 54 000 бежанци. Ако това ни се струпа тука, знаете ли какъв разговор ще водим ние? Въобще няма да питаме за Корнелия Нинова тогава.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!