От АБВ виждат основания за вот на недоверие на министър Бъчварова

Румен Петков
Снимка: БГНЕС

От партия АБВ обявиха, че виждат основания за вот на недоверие на министъра на вътрешните работи заради бежанския въпрос. Според заместник-председателя на партията Румен Петков парламентът трябва да обсъди въпроса колко бежанци може да поеме страната и какво ще е влиянието върху различните социални системи: 

Това ръководство на МВР не е способно да овладее ситуацията. Няма как хиляди бежанци да харчат десетки хиляди евра всеки ден и никой да не знае откъде идват тези пари. Ние показваме абсолютна неспособност да изградим гранична ограда. 

В отговор министър Румяна Бъчварова обясни, че не вижда сериозни аргументи за критиките на АБВ:

Мисля, че е въпрос на отговорност, когато даваш квалификации, да даваш аргументи. Досега не съм срещала сериозни аргументи. И отвън имаме признание. Аз съм убедена, че всички усилия полагаме за това. Някои хора винаги гледат от другата страна на огледалото, винаги има други мотиви зад исканията.

От партията заявиха намерение да обявят имената на кандидатите си за президент и вицепрезидент преди тези на ГЕРБ. Лидерът на  АВБ Георги Първанов посочи:

Ние не се притесняваме от ретоградния меркурий и ще обявим своята кандидатура преди ГЕРБ.  Що се отнася до кандидатурата на господин Радев, той прави кампания, обиколи много региони като кандидат на БСП, и се опасявам, че малко трудно ще бъде легитимирането на инициативния комитет.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!