Бойко Борисов: Министрите, които бяха добри, ги издигнахме за президенти

Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов заяви, че винаги е работил добре с президента Росен Плевнелиев
Коментарът идва след изказването на държавния глава за министрите в първия кабинет на ГЕРБ.

За някои от тях Борисов беше казал, че са дадени от кръга "Капитал". Плевнелиев реагира остро, като заяви, че ако политическите лидери продължават да се замерват с "каки и батковци", вместо да се съсредоточат върху важните теми, то президентът ще втвърди още повече тона.
Днес Борисов каза, че не е било грешка в тогавашното управление да участват представители на бизнеса и работодателските организации. 
Коя неистина видяха, за да реагират така ужилено и да се чувстват толкова обидени? Нима многократно не съм заявявал за всички добри неща, които президентската институция е направила и аз се надявам той също да чуе всичко, което съм казал. Това са темите. Така сме се подредили тогава и аз не съм го крил. Впоследствие тези, които не си вършеха работата, бяха отстранени, и за тези, с които се е опитвал да ми бъде вменявано някакво вмешателство. Така че се надявам така, както сме работили 5 години, а и много преди това с президента, да продължим да работим така и да ревизира това, което е казал, защото не съм съгласен с част от констатациите. Тези министри тогава, които пък бяха добри, ние ги издигнахме и за президенти и той е точно такъв.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!