Борисов разпореди уволнения на служители от МЗХ заради тържества в деня на траур

| обновено на 13.12.16 в 16:15
Снимка: БГНЕС

Всички държавни служители от Министерството на земеделието и храните (МЗХ), организирали тържество в деня на траур за загиналите от Хитрино, ще бъдат уволнени.

По разпореждане на премиера Бойко Борисов министър Десислава Танева уволнява шестима ръководители на звена. Това са директорът на Регионална дирекция по горите в Шумен Емил Гелов, заместник-директорът на Дирекция по горите - Варна Иван Стоянов и директорът на Лесозащитна станция - Варна Мария Кирилова, както и директорите на природните паркове "Странджа", "Златни пясъци" и "Шуменско плато" Димо Димов, Юлия Тумбаркова и Сашо Кунев.

Служителите са уволнени заради провеждането на семинар в Несебър и последвало тържество, несъобразено с обявения ден на национален траур.

По-късно стана ясно, че директорът на Природен парк "Странджа" Димо Димов не е присъствал на семинара и тържеството в деня на национален траур и не е сред организаторите на това събитие. Името му беше посочено от Министерството на земеделието като един от служителите, които ще бъдат уволнени заради това тържество. Димов каза, че според него става въпрос за грешка:

Не съм присъствал на такъв семинар. Даже не знам за какво става въпрос, защото бях отпуска и днес ми е първи ден на работа. От Агенцията е допусната грешка и няма да ме наказват и няма да ме уволняват.

Останалите служители, за които от министерството съобщават, че ще бъдат уволнени, са с изключени телефони.

Междувременно и втори служител отпадна от списъка на уволнените от Министерството на земеделието. Това е директорът на Природен парк "Златни пясъци" Юлия Тумбаркова, за която се е установило, че не е организирала и присъствала на събитието.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!