Минута мълчание в НС в памет на жертвите от инцидента в Хитрино

| обновено на 14.12.16 в 10:46
Снимка: БГНЕС

С минута мълчание в памет на жертвите от инцидента в Хитрино започна пленарното заседание на парламента. 

Председателят на парламента Цецка Цачева заяви, че те не са сами в тази трагедия. 

От няколко дни страната ни живее под знака на трагедията в Хитрино. Нека за пореден път изразим с едноминутно мълчание своята съпричастност към пострадалите, към жертвите и да заявим пред всички граждани на Хитрино, че те не са сами в тази не само тяхна, но и национална трагедия.


Граждани с доходи под линията на бедността ще могат да получават безплатна правна помощ. Това решиха депутатите  с промени на първо четене  в закона за правната помощ. Предвижда се и възможност да се предоставя правна консултация на всеки заинтересован чрез новосъздаден Национален телефон към Националното бюро, към което са вписани адвокати.
За утре е предвидено обсъждането на предложение за въвеждане на сезонна гражданска отговорност за моторни превозни средства. Предложението е на депутатите от РБ Мартин Димитров и Петър Славов, според които, с промяната, много моторни-превозни средства ще избегнат вероятността да бъдат дерегистрирани от КАТ заради липсата на застраховка "Гражданска отговорност". 
Парламентът отхвърли предложението на "БСП лява България" да бъде изслушан премиерът в оставка Бойко Борисов по темата за мигрантската криза преди участието му в утрешното заседание на Европейския съвет в Брюксел. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!