Задържаха 15 тона спирт, от който могат да се произведат над 30 хиляди литра алкохол от всякакъв вид

| обновено на 05.01.17 в 12:42
Снимка: БГНЕС

15 тона нелегален спирт, превозван от два камиона, задържаха митничари на ТИР- паркинг край село Раданово, област Велико Търново. Санкцията за нарушението е близо 330 хиляди лева, съобщават от Агенция "Митници".

За товара не са представени никакви акцизни документи. По оперативни данни стоката идва от депо в Софийска област, а шофьорите трябвало да пътуват по обиколни маршрути и да претоварват няколко пъти. След поредица претоварвания, част от спирта е трябвало да бъде превозен в по-малки съдове към Румъния. а друга част да осигури със суровина след празниците нелегални производства на алкохол в Северна България, съобщават от митницата.

От там посочват, че с подобни количества спирт могат да се произведат над 30 хиляди литра високоградусов алкохол от всякакъв вид.

Митнически служители разкриха склад за нелегален алкохол в района на ямболското село Лозенец. След появата на обява в интернет,  митническите служители установили контакт с продавача и, представяйки се за клиенти,  договорили закупуването на  определено количество алкохол. Търговецът  първоначално определил неутрално място за среща, но в последствие отвел "клиентите" до склада в пристройка в двора на къща в Лозенец.  От нелегалния склад са иззети  489 литра етилов  алкохол в пластмасови бутилки и туби, с цвят и мирис на ракия. Не са представени никакви документи за произход на алкохола и платен акциз. Взети са проби за анализ и след получаване на резултатите ще бъде образувано административнонаказателно производство.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!