Работниците от завода във Ветрен искат Цацаров да провери законността на прехвърлянето на предприятието

Съкратените без предизвестие 120 работници  от завода за обувки във Ветрен, които от седмица протестират,  подготвиха писмо до главния прокурор Сотир Цацаров.  Те настояват прокуратурата да провери  до колко законно  предриятието е прехвърлено в началото на февруари на социално слаба жена от Плевен.

В писмото се казва, че извършената фиктивна сделка  по прехвърлянето на фирмата на социално слаба жена, собственик на още 22 фирми, е с цел бившите собственици  да се освободят от дълговете си, не само към работниците, а и към държавата.  Бившите работодатели не са спазили и 30-дневния срок за обявяване на  неплатежоспособност.  Протестиращите настояват прокуратурата да каже дали в случая е извършено престъпление. Блокадата на 120-те работници продължава и днес. Хората пазят с жива верига входа към цеховете, за да не бъдат изкарани машините от там, като залог срещу заплатите и обезщетенията, които трябва да получат.

Кметът на Ветрен Радослав Лютаков обясни:

Блокадата продължава! Днес и празник има, така че ще се махнат от блокадата временно, за да може да дойдат, да отпразнуваме празника заедно, a след това продължават.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!