Джеръми Паксман: Проучванията на общественото мнение преди изборите във Великобритания може да грешат

Снимка: Атина Димитрова

Известният журналист и  публицист Джеръми Паксман предупреди британците преди изборите на 8-и юни да не приемат, че проучванията на общественото мнение задължително отразяват вярно настроенията, отбелязвайки, че те са се оказали погрешни на последните общи избори и на последните два референдума.

Ветеранът журналист, който ще интервюира премиера Тереза Мей и лидера на лейбъристите Джеръми Корбин на живо в студио с публика на 29-и май в съвместно предаване на Канал 4 и Скай Нюз, заяви, че няма търпение да изложи пред двамата политици загрижеността на електората по някои въпроси.

Той обаче допълни, че колкото и някои да са убедени в собствения си успех, позовавайки се на анкетите, те могат да грешат. Не бих приел нищо за сигурно, изтъкна Паксман.

Тереза Мей, която отказва телевизионен дебат, се съгласи да участва в предаването, в което първо единият, а после другият партиен лидер ще отговарят на въпроси на публиката и ще бъдат интервюирани от Джеръми Паксман. Предвидено е предаването да продължи час и половина.

Мей и Корбин ще участват в програма с подобен формат четири дни по-късно по телевизията на Би Би Си на 2-ри юни.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!