СЕМ не прие отчета на БНР за шестте месеца от декември 2016-а до края на май 2017-а

Съветът за електронни медии не прие отчета на БНР за шестте месеца от декември 2016-та до края на май тази година. 

Той беше внесен в СЕМ от генералния директор на медията Александър Велев. От регулатора настояха за засилване на диалога с ръководството на Радиото. Председателят на Съвета София Владимирова констатира:

Комуникацията между БНР и СЕМ беше нарушена. Надявам се, че ще бъде извървян необходимият път тя да бъде възстановена. Такава констатация бе направена и в Народното събрание. Надявам се, че нашите забележки и критики ще бъдат чути, както и това, че са отбелязани всички позитивни факти, които са се случили в отчетния период


Александър Велев потвърди, че разговорите за бъдещето на Радио България ще продължат. Следващата седмица БНР ще проведе обществена дискусия, която ще представи нови стъпки за преодоляване на финансовите и кадровите проблеми:

Да, вероятно по някакъв начин комуникацията, може би на моменти, не е била най-добрата. Мога да се съглася. Мисля, че всички, които участваха в тази среща, бяха на мнение, че трябва да има нова лицензия на Радио България и то беше изразено от всички присъстващи. Въпросът е да вървим напред. 

При дебата около гласуването на отчета един от членовете на СЕМ - Розита Еленова посочи, че БНР е медията, която реагира първа при отразяването на кризи и екстремни ситуации:

Обществената медия и в този момент е в тежката конкурентна среда с търговските медии, но Общественото радио винаги откликва и реагира много бързо, даже в някои от случаите, много преди абсолютно всички медии.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!