В. Радев е изненадан от поисканата му оставка заради промените в Закона за движение по пътищата


Министърът на вътрешните работи Валентин Радев е изненадан от поисканата му оставка от депутати от БСП заради промените в Закона за движение по пътищата:

Изненадан съм. Първо това са промени в Закона за движение по пътищата, приети февруари месец. Ние сме го обсъждали в парламента, тоест, обсъждано е в парламента тогава от всички, включително и от БСП. Как се сетиха сега да искат оставката на вътрешния министър за това, че ще бъдат проверявани и тези, които са вътре в автомобила.

След заседанието на правителството министър Радев каза още, че новозакупеният софтуер за ГДБОП ще взема единствено информация от мобилни устройства на хора, за които е започнало досъдебно производство. Софтуерът е за 18 хиляди лева:

Колкото повече такива софтуери или колкото повече такава информация можем да добиваме по този начин, законен, толкова по-добре за сигурността на гражданите и на Министерството на вътрешните работи това му е работата - да се грижи за вашата, за нашата, за общата сигурност в държавата и мисля, че тука за този акт, който е изпълнен, който е в действие, надявам се да работят вече колегите с този софтуер и да го овладеят добре, е само добре за всички граждани.