Ръст с 1,5% при хулиганските прояви и телефонните измами, отчете МВР

Снимка: БГНЕС

Само за една седмица - от 3 до 9 юли, са установени над 17 хиляди нарушения на пътя. Това отчете министърът на вътрешните работи Валентин Радев за работата на министерството за изминалия месец:

Драстични нарушения на правилника за движение по пътищата. Ние се опитваме да правим всичко възможно, за да потискаме и да поддържаме това ниво, както и до сега успяваме, по-ниско от миналата година, но само да припомня, ние сме поели ангажимент два пъти да намалим жертвите по пътищата за период от 10 години.

Увеличение с 1,5  на сто се забелязва и при хулиганските прояви, като за изминалия месец те са били 453. Телефонните измами също са се увеличили, отчетоха от МВР.

Надделява версията, че нападението срещу нотариус Валентина Механджийска на бул. "Драган Цанков" в София е във връзка с дейността й и е било предварително планирано. Това заяви главният секретар на МВР Младен Маринов.

За да бъде улеснена работата на полицията обаче, трябва съгласие за проверка на работата на нотариалната й кантора.

Няма разпознато лице и за побоя, извършен над журналиста от БНТ Иво Никодимов. Полицията продължава да анализира записите от видеокамерите в района в Борисовата градина, каза още главен комисар Маринов.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!