Джеръми Корбин: На прага на властта сме

Джереми Корбин
Снимка: БТА

Във Великобритания лидерът на опозиционната Лейбъристка партия Джеръми Корбин заяви, че лейбъристите са на прага на властта на фона на слабото и нестабилно правителство на консерваторите. В заключителната реч на конференцията на Лейбъристката партия в Брайтън Корбин изтъкна, че неговата партия е готова да гради нови и прогресивни отношения с Европейския съюз и европейските граждани са добре дошли на Острова.

Джеръми Корбин, чиято Лейбъристка партия е в явен възход след извънредните общи избори, започна речта си с думите, че делегатите са се събрали тази седмица като обединена партия, напредваща във всички части на Обединеното кралство. Той незабавно отправи предупреждение към Тереза Мей, че лейбъристите са на прага на властта.

Лейбъристите са готови да се борят срещу неравенството, да възстановят здравеопазването, да дадат възможност на младите и достойнство и сигурност на старите, както и да изградят нови и прогресивни отношения с ЕС.

Корбин обяви, че всички граждани на ЕС, които са във Великобритания, са добре дошли. Той призова Мей да им даде пълни гаранции, защото, ако не успее, лейбъристите ще го сторят, когато дойдат на власт.

Джеръми Корбин допълни, че лейбъристите никога няма да следват линията на консерваторите, които обвиняват имигрантите за проблемите в обществото.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!