Разминаването на британските министри във вижданията им по въпросите на Брекзит вреди на бизнеса

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Разминаването на министрите във вижданията им по въпросите на Брекзит вреди на бизнеса, заявиха от Британската търговска камара. Днес, когато министърът на финансите Филип Хамънд ще държи реч на годишната конференция на консерваторите, британските бизнес лидери призоваха управляващите да обединят редиците си.

Британските бизнес лидери са все по-недоволни от витаещите в публичното пространство различия в кабинета, особено по въпросите на Брекзит. Британската търговска камара отправи призив към министрите, участващи в годишната конференция на торите в Манчестър, да проявяват „компетентност, последователност и единство“.

Преди началото на форума премиерът Тереза Мей обяви, че кабинетът е с единна позиция по Брекзит, но медиите продължават да разпространяват информации за дълбоки различия, особено от страна на външния министър Борис Джонсън.

От Британската търговска камара, в която членуват фирми, даващи работа на около 6 милиона души, искат освен това да видят ясни действия от страна на властите за намаляване на икономическите разходи, строеж на инфраструктурни проекти, помощ за запълване на празнината от квалифицирани кадри и подкрепа за инвестициите.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!