Цветанов: Среща на Борисов с ПГ на ГЕРБ по темата за назначенията в изпълнителната власт няма да има

Снимка: БГНЕС

Няма да има среща на премиера Бойко Борисов с парламентарната група на ГЕРБ по темата за назначенията в изпълнителната власт. Това обяви в кулоарите на парламента председателят на групата Цветан Цветанов.

От "БСП за България" обявиха, че в партийната им централа до момента са постъпили над 70 сигнала за груби нарушения по места, кадруване, разпределение на общински средства и обществени поръчки. Роднински назначения имало и в Община Габрово, като в тях, според БСП, бил замесен братът на вицепремиера Томислав Дончев.

Депутатът Желю Бойчев заяви:

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че тезата на БСП за шуробаджанащина в Община Габрово с близки до вицепремиера Томислав Дончев е несъстоятелна.

Категорично ще се противопоставим на този опит политическа партия ГЕРБ да се срасне с българската държава.

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че тезата на БСП за шуробаджанащина в Община Габрово с близки до вицепремиера Томислав Дончев е несъстоятелна:

Томислав Дончев е в изпълнителната власт и в законодателната в периодите, когато е ставал народен представител. От 10 години живее в София. Неговият брат е останал да живее и да работи в Габрово. Ако той има необходимите професионални качества и е спазена цялостната процедура, защото Томислав Дончев, ако го беше назначил, когато беше кмет на град Габрово, щяхме да сме съгласни с всички тези твърдения и щяхме да везем и някакво отношение.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!