Мей публикува заключенията на доклад за неравенството на етническа и расова основа

Тереза Мей
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Британският премиер Тереза Мей днес ще публикува заключенията на доклад за неравенството на етническа и расова основа. Безработицата във Великобритания сред етническите малцинства е много по-висока от тази при останалите британски граждани, освен това малцинствата са много по-слабо представени на ръководни позиции в обществените служби.

Затънала в проблемите около Брекзит и неубедителния резултат от предсрочните избори, Тереза Мей изпитва трудности и със социалните реформи, за които й остава все по-малко време. Днес тя ще направи опит да се върне към нормалния ритъм, представяйки заключенията от поръчан от нея доклад за расовото неравенство във Великобритания. Безпрецедентният документ излага данни за това как хората от всички етнически малцинства са третирани в области като здравеопазване, образование, трудова заетост и правосъдие.

Преди да представи доклада, Мей заяви, че едва ли някой ще остане изненадан от разкритията в документа, но за тези проблеми трябва да се говори открито и да се вземат мерки за преодоляване на неравенството на етническа основа, с което тя твърдо смята да се заеме.

Съдържанието на доклада ще бъде качено в интернет и всеки ще има достъп до него.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!