Всеки месец яйцата ще се проверяват за наличие на фипронил

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Контролът за наличието на фипронил в яйцата и продуктите с яйчен произход ще продължава всеки месец, съобщиха от Агенцията по храните. Издадено е предписание на производителите всеки месец да проверяват собствената си продукция.

На производителите на яйца и преработвателите, които ги влагат в своите продукти, е възложено да осъществяват непрекъснат контрол над производството си, за да бъде гарантирана безопасността на продукцията в търговската мрежа, съобщи Тодорка Янковска от Агенцията по безопасност на храните.

Всяка една партида трябва да бъде придружена с такива писмени доказателства, че тази партида е изследвана и в нея не се установява наличие на фипронил, заяви Янкова.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!