Административният съд в Пазарджик остави без движение жалбата от кмета на Семчиново

Снимка: Жоро Александров

Административният съд в Пазарджик остави без движение подадената жалба от кмета на Семчиново Пламен Темелков, с която той оспорва решението на Общинската избирателна комисия за предсрочно прекратяване на кметските му пълномощия. Темелков беше освободен от длъжност, тъй като четвърти месец е задържан и екстрадиран в Испания заради обвинение на трафик на хора.

Чрез Общинската избирателна комисия жалбата на Пламен Темелков бе внесена в Административния съд в понеделник. Тя е без пълномощно и има подозрения, че подписът под нея не е оригинален. По разпореждане на съдия Десислава Кривиралчева в двудневен срок в съда трябва да бъде представен екземпляр с оригинален подпис на жалбоподателя.  

На практика това е трудно изпълнимо, тъй като от август кметът на Семчиново е в испански следствен арест, тъй като е обвинен в участието на организирана престъпна група, трафик на хора и склоняване към проституиране. Според жителите на село Семчиново в решението на Общинската избирателна комисия има още един съществен пропуск – преди Темелков да бъде отстранен от поста, е трябвало в тридневен срок той да даде писмено становище по въпроса. 
При липсата на това условия има голяма вероятност Пламен Темелков да бъде върнат на кметския пост от Административния съд.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!