Борисов: България очаква Обединеното кралство да остане стратегически партньор на ЕС по въпросите за сигурността и борбата с тероризма

| обновено на 11.12.17 в 18:53
Снимка: БГНЕС

Въпреки процесите, които текат между Европейския съюз и Великобритания, България очаква Обединеното кралство да остане стратегически партньор на Съюза по ключови въпроси като сигурността и борбата с тероризма. Това посочи премиерът Бойко Борисов пред британския си колега Тереза Мей, по чиято покана е на работно посещение в Лондон.

Лошо нещо е Брекзит, но трябва да минем през него, заяви Бойко Борисов след срещата му с британския премиер Тереза Мей. Той изтъкна, че залогът – финансово, икономически, политически и социално е толкова голям, че ЕС и Великобритания са длъжни да постигнат максимално добра сделка. 

Борисов е засегнал темата за правата на българите след Брекзит и е получил уверение от Мей, че ще съдейства максимално по този въпрос.

Въпросите за сигурността са били ключова тема на обсъждане. Отчетено е много доброто сътрудничество между британските и българските тайни служби и обмена на информация. Борисов изрази задоволство, че Мей все повече се убеждава в ползата на българската инициатива за по-голямата интеграция на Западните Балкани в ЕС.

Мей ще гостува на 17 май в София на срещата за Западните Балкани. 



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!