Половината британци смятат, че Лондон трябва да отмени поканата към Тръмп за държавно посещение

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Във Великобритания ново проучване показва, че почти половината британци смятат, че от "Даунинг стрийт" 10 трябва да отменят поканата към Доналд Тръмп за държавно посещение, след като той изрази подкрепа за крайнодясна британска групировка.

Ексклузивно проучване на BMG Research за вестник "Индипендънт", показва, че само 31 процента от британците са "за" държавното посещение на американския президент. 48 на сто от анкетираните искат твърдо отмяна на визитата, останалите не са изразили становище.

Британското обществено мнение се настрои още по-критично към Тръмп, след като той одобри в социалната мрежа Туитър расистки послания на крайнодясната групировка "Великобритания на първо място". Политиката на Доналд Тръмп по въпросите на климатичните промени, наложената забрана на мюсюлмани да посещават Америка и решението за признаване на Йерусалим за израелска столица също правят американския президент непопулярен в Обединеното кралство.

Визитата на Тръмп се очаква през февруари, като освен среща с кралицата, както повелява протоколът на държавното посещение, той ще открие новото посолство на Съединените щати в Лондон. Все още обаче няма уточнена дата.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!