Пожарникарите загасиха огъня в Лондонската зоологическа градина

| обновено на 23.12.17 в 16:40
Снимка: ЕПА/БГНЕС

10-годишен тръбозъб на име Миша е загинал, а четири суриката са изчезнали по време на разразилия се голям пожар в лондонския зоопарк.  Това заяви пред Би Би Си Доменик Джереми - генерален директор на зоогическата градина, както и увери, че търсенето им продължава:

Ще бъдем съкрушени, ако мравоядчето Миша е загинало, а и все още се опитваме да разберем какво се е случило със сурикатите. За момента тази част от зоопарк, където бушуваха пламъците, остава затворена.

Седемдесет пожарникари успяха да се справят с големия пожар, който избухна в Лондонския зоопарк. Огънят пламна в района на кафенето и магазина на комплекса. 10 пожарни коли и 70 огнеборци пристигнаха на мястото на инцидента след подадения сигнал тази сутрин.

До мястото на пожара се намира участъкът, в който обикновено децата се допускат да хранят някои любимци като лами, сърни, зайци, морски свинчета и птици. 

Пожарникарите са овладели огнената стихия около 11 часа българско време, но продължават да са на мястото на инцидента за всеки случай, както и за изясняване на причините. Няколко служители на зоопарка са били прегледани от медици след оплакване за обгазяване.

Дори по това време на годината Лондонският зоопарк е любима атракция не само на местните жители, но и на много от туристите в града. Зоопаркът, създаден през 1828 г. и най-стар в света, обяви, че ще остане затворен, докато не е напълно безопасно за животните, служителите и посетителите.

Снимка



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!