Британският премиер разсея съмненията, че 2017 година е била трудна за нея

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Британският премиер Тереза Мей отхвърли твърденията, че 2017 година е била лоша за нея. В изявление пред журналисти в британска военновъздушна база в Кипър, Тереза Мей заяви, че не само ще доведе Брекзит до край, но също ще укрепи икономиката.

Тереза Мей направи няколко бързи предколедни обиколки в европейски страни в опит за подобряване на двустранните отношения със страни-членки на ЕС. В Полша тя бе наречена "Мисис Брекзит" от премиера Матеуш Маравиецки и по този повод облезяза, че е повече от мисис Брекзит, защото иска да постигне много други неща.

Мей заяви твърдите си намерения да продължава да управлява, разсейвайки по този начин съмненията, че годината е била трудна за нея и е възможно тя да се оттегли. Премиерът изтъкна, че освен Брекзит много неща се правят за подобряване на квалификацията, образованието и обучението на нови кадри. Приетият бюджет, според нея, дава добри гаранции за бъдещето. Тереза Мей заяви, че тя може да бъде само оптимист с навлизането във втората фаза на преговорите за Брекзит и постигането на напредък по въпросите на отбраната, сигурността и търговията.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!