Около 300 пътници прекараха нощта на лондонското летище "Станстед" заради лошото време

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Във Великобритания обилният снеговалеж спря, но по пътищата има опасни заледявания. Около 300 пътници прекараха нощта на лондонското летище "Станстед" заради лошото време. Сериозно от вчерашната снежна буря пострада и летище "Лутън".

Пистите на летище "Станстед" бяха затваряна на два пъти за почистване от лед и сняг и бяха отменени 60 полета. Медиите окачествиха положението на летището като „пълен хаос“ след като голяма част от пътниците имаха проблеми с презаверяването на полетите им. На останалите на летището бяха дадени одеала, храна и напитки, но имаше оплаквания от мудните действия на персонала и липсата на адекватна информация. Засегнати бяха и полетите за и от България на "Ryanair". 

Днес времето е слънчево и полетите са възобновени, съгласно графика, но се очакват закъснения. От летище "Лутън" също предупредиха за евентуални закъснения на полетите. 

Заради ниските температури обаче остават сериозните проблеми по пътищата, много от които са заледени. Днес все още няма съобщения за сериозни инциденти, но вчера се стигна до затваряне на основни магистрали, едната от които заради преобърнат товарен камион.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!