Буря и стачка заплашват новогодишните празненства на британците

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бурята „Дилън“ се очаква да развали новогодишните празници на британците. От метеорологичната служба дори предупредиха, че силните ветрове представляват опасност за живота. Най-натоварените британски гари пък ще бъдат засегнати от закъснения и отмяна на влакове в новогодишната нощ, заради планирана стачка. 
От Метеорологичната служба предупредиха пътуващите с автомобили, автобуси, влакове и самолети  да очакват проблеми около новогодишните празници след като бурята „Дилън“ връхлетя Британските острови. Очаква се силните ветрове да нанесат материални щети. Най-сериозно ще бъде положението в Северна Ирландия и южната част на Шотландия. Сняг покри тази сутрин Шотландия и Северна Англия, в Уелс има поройни дъждове. Летището в Глазгоу бе затворено. 
Допълнителна лоша новина за пътуващите е и планираната 24-часова стачка в новогодишната нощ на железопътни служители в някои части на Англия, включително Лондон. Старият спор за ролята на грижещите се за безопасността по гарите така и не бе решен и профсъюзите решиха да проведат стачката. Още стачки се очакват през януари. Транспортните власти заявиха, че разполагат с планове за справяне с ефекта от стачката. Пол Мейнард, министърът отговарящ за железниците, обвини от негова страна профсъюзите, че използват невинните граждани като заложници в новогодишната нощ, за да решат трудовия спор в тяхна полза.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!