Премиерът Тереза Мей отбелязва една година до Брекзит с обиколка в Обединеното кралство

Снимка: ЕПА/БГНЕС

На днешния ден, точно след една година, Великобритания официално ще напусне Европейския съюз. Премиерът Тереза Мей ще отбележи една година до Брекзит с целодневна обиколка в Обединеното кралство.

На днешния ден, точно след една година, Великобритания официално ще напусне ЕС. Премиерът Тереза Мей ще отбележи една година до Брекзит с целодневна обиколка в Обединеното кралство. От Лондон – Веселин Паунов:

Тереза Мей ще започне 15-часовата си обиколка в 7 часа сутринта в Шотлания, след което ще лети до Уелс и Северна Ирландия, за да приключи вечерта в Югоизточна Англия. По време на обиколката британският премиер ще се срещне със семейства, работници, фермери и мигранти от ЕС. Целта на Тереза Мей е да научи какво мислят различните хора за Брекзит, какво означава за тях напускането на ЕС, като ще се опита да им обясни как този процес може да им помогне за подобряване на техния живот. Тя ще се опита също да обясни как желае да укрепи връзките в британската нация, така че всяка част от Обединеното кралство да усети ползите от Брекзит. 

Една година преди Брекзит обаче бизнесът все още не е получил много отговори от премиера, въпреки че правителството си осигури допълнително време с така наречения „преходен период“. Висящ остава и въпросът със северноирландската граница. Но при пристигането си снощи в Шотландия Тереза Мей бе в приповдигнато настроение и заяви, че „британците ще се събудят след една година в една по-силна и по-обединена страна“.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!