Термометрите във Великобритания доближиха 30-те градуса

Много британци, решили да използват топлите почивни дни за извънградски пътувания, прекараха дълги часове по гарите заради извършваните там ремонти

Снимка: ЕПА/БГНЕС

С прогнози за температури над 29 градуса днешният понеделник във Великобритания се очертава да бъде по-топъл от Рио де Жанейро. 

Днес във Великобритания е почивен ден. Това е първият понеделник от месец май, който със закон е обявен за един от така наречените „Банк холидейс“, когато банките не работят. От 1978 година, когато бе приет закона, температурата никога не е надвишавала 28 градуса. 

Хубавото слънчево време е добра новина за почиващите британци, но има съобщения за проблеми с транспорта между Лондон и Брайтън. Много британци, опитващи се да се изнесат към плажовете на юг или да се завърнат в Лондон прекараха дълги часове по гарите, заради извършваните ремонтни работи. 

Пътниците обвиниха железопътните власти в лошо планиране на ремонтните работи по трасето точно по време празниците. А високите температури само допринесоха за по-високия градус на напрежението.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!