Симеонов упрекна кметовете по Черноморието, че не познават предложените текстове от законопроекта за шума

Министерство на труда и социалната политика, Държавна агенция за българите в чужбина и СУ "Св. Климент Охридски" организираха кръгла маса "Демографски процеси и тенденции в България". Форумът се състоя в СУ "Св. Климент Охридски"
Снимка: БТА

Вицепремиерът Валери Симеонов упрекна кметовете по Черноморието, които не приемат законопроекта за шума, че не познават предложените текстове: 

"Просто не са чели закона. Един от кметовете се изказа и протестира против това, че общините ще бъдат задължени да извършват определени действия по санкциониране на нарушителите, но то няма такова нещо в закона Никой не възлага на общините да извършват съответните проверки и най малкото да изготвят наказателно постановление. Просто тези хора са организирани от един кмет, който е рецидивист по отношение нарушаването на закона за шума, ще разберете кой е ако се върнете към миналогодишните действия и този кмет сега събира някаква опозиция"

Очаква се тази седмица в НС да бъде внесен и законопроектът, с който се либерализира тютюнопушенето на обществени места:
"Разрешава в обособени помещения, заемащи до 50 процента от търговската площ, тютюнопушенето. Ще бъде внесен вероятно тази седмица, но след като се направи консултация. Аз по всичките тези въпроси държа да направя консултация с всички политически сили в парламента."




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!