Радев: България отдава голямо значение на укрепването на диалога между Европа и Азия

4
Румен Радев
Снимка: ЕПА/БГНЕС

"България отдава голямо значение на укрепването на диалога между Европа и Азия". С тези думи президентът Румен Радев откри второто издание на фестивала на азиатската култура в Борисовата градина в София. Радев определи азиатските страни като естествен партньор на България, тъй като тя е техният мост към Европа:
"Регионът се превърна в ключов фактор за световния и икономически растеж и влияе все по-силно върху динамиката на международните процеси. В Азия са разположени днес глобални политически фактори и стратегически партньори на ЕС. Регионът има нарастващо значение за световната политика, икономика и финанси, за установяването на мир и стабилност, за борбата с тероризма и справяне с климатичните промени".

Фестивалът „Цветовете на традициите“, който ще продължи до 20 часа тази вечер, се организира от Индонезийското посолство у нас, заедно с още 12 дипломатически представителства на азиатски страни. Освен че представя културата и традициите на тези държави, събитието е посветено и на приемните семейства, които фондация „За Нашите Деца“ подкрепя.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия