Плевен дава на съд фирма, забавила изграждане на приют за кучета

Кметът на Плевен Георг Спартански
Снимка: БГНЕС

С месеци ще се забави изграждането на постоянен приют за бездомни кучета в Плевен, съобщи кметът Георг Спартански. Общината ще заведе дело срещу софийската фирма, която не е изпълнила договора за проектиране.

Софийската фирма, която е спечелила обществената поръчка, не е спазила срока по договора за проектиране и е преустановила всякакви контакти с Общината, допълни кметът Спартански.

„Тобо – Проджект” – те сключиха договор с нас, не си вдигат телефоните, няма никакъв проект, не са дошли да заснемат на място… Разпоредих и съм ги уведомил, че договорът го считам за напълно неизпълнен и аз го прекратявам без предизвестие по тяхна едностранна вина. Това обаче ни вкарва във филм да правим нова обществена поръчка за ново проектиране“, каза той.

Спартански е категоричен, че Общината ще заведе дело за неустойки, но по-важният проблем е, че като бъде обявена нова поръчка, те пак може да се явят и пак да дадат дъмпингова оферта. „Законът за обществените поръчки няма механизъм, който да ни предпазва“, добави той.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!