Британската полиция съобщи за нов инцидент с двама души, срещу които е използвано неизвестно вещество

| обновено на 04.07.18 в 08:36
Снимка: ЕПА/БГНЕС


Във Великобритания двама души, мъж и жена на възраст между 40 и 50 години, са в критично състояние след като са били изложени на въздействието на непознато вещество недалеч от град Солсбъри, съобщи полицията, определяйки случая като сериозен инцидент.

Инцидентът е станал в нов жилищен комплекс в Еймсбъри, графство Уилшър, на около 15 километра от Солсбъри, където на 4 март бяха отровени бившият руски агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия. Служителите на полицията, открили двойката в безсъзнание, първоначално помислили, че става дума за употреба на наркотици, но след като тази версия не е била потвърдена в болницата, случаят остава напълно открит.

Макар и да не е ясно дали е извършено престъпление, полицията отцепи някои райони в Еймсбъри и Солсбъри, за които се знае, че са били посетени по-рано от двойката. От здравните служби заявиха, че не смятат, че инцидентът представлява значителен риск за здравето на обществото, но са длъжни да вземат предохранителни мерки.

Мъжът и жената в момента са в болницата в Солсбъри за лечение, но здравните власти съобщиха, че лечебното заведение е отворено както обикновено за посещения, не са наложени никакви ограничения.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!