Тръмп ще търси бърза търговска сделка на визитата си във Великобритания

Американският президент ще разговаря и с Кралицата

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Станаха известни подробностите около посещението на американския президент Доналд Тръмп във Великобритания следващата седмица. Той ще се срещне с кралица Елизабет Втора в двореца Уиндзър и с премиера Тереза Мей в лятната й резиденция Чекърс.

Посещението е двудневно, като Доналд Тръмп пристига на 12 юли, четвъртък, със съпругата му Мелания Тръмп. Това ще стане след края на срещата на НАТО в Брюксел. В четъртък вечер првата американдска двойка ще присъства на вечеря, давана от премиера Тереза Мей, в Бленъм палас - родното място на Уинстън Чърчил. 

Доналд и Мелания Тръмп ще прекарат нощта в дома на американския посланик в Лондон, а в петък президентът ще посети Тереза Мей в резиденцията й Чекърс за двустранни разговори. Също в петък Доналд и Меланя Тръмп ще бъдат приети от британската кралица в Уиндзър. Хиляди британци се очаква да протестират срещу визитата на Тръмп в Лондон и в Шотландия, където той заминава по-късно в петък.


Посланикът на САЩ на Острова Ууди Джонсън обяви, че основна цел на Тръмп е бързо сключване на търговско споразумение между Вашингтон и Лондон, което да влезе в сила след Брекзит.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!