Община Трекляно отпуска 10 хил. лв. за ремонт на единственото училище в района

Снимка: Кирил Фалин, БНР

Общината в Трекляно отпуска 10 хил. лева за неотложни ремонти по единственото училище в района. То е със статут "защитено" и в него учат ученици от първи до осми клас в смесени паралелки. Голяма част от учениците са ромчета от Кюстендил и живеят в Трекляно на седмичен пансион.

Сградата на училището в Трекляно, което е на 160 години, е огромна. Та се отоплява все още на дърва с печки във всяка от класните стаи. Затова задължително всяко лято се чистят комините, което прави нает коминочистач. Въпреки оскъдния си бюджет общината м.г. успяла да осигури подмяна на дървената с PVC дограма, което дава ефект и осигурява нормална температура в клас. Общината ще осигури и 20 кубика дърва за огрев на училището. 

Иначе ремонтите ще са незначителни – боядисване на коридори и тоалетните, както и подмазване и боядисване в общежитието. Всеки един ученик в Треклянското училище струва на общинския бюджет по около 1900 лева, като им е осигурен обяд и вечеря и по две закуски дневно през учебната година, казаха финансисти.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!