Джеръми Флеминг: Руската заплаха за международната общност е напълно реална

Център за правителствени комуникации
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Руската заплаха за международната общност е напълно реална, заяви шефът на британското радиоелектронно разузнаване Джеръми Флеминг.

Коментарите на Джеръми Флеминг идват, след като Съединените щати, Франция, Германия и Канада излязоха с обща декларация, че застават зад твърденията на Великобритания, че Русия стои зад нападението с „Новичок“ в Солсбъри.

В реч във Вашингтон Флеминг – директор на Центъра за правителствени комуникации, каза, че „е наглост желанието на Русия да подкопава международните закони“.

Снощи на срещата на Съвета за сигурност на ООН Русия отхвърли като лъжи предоставените от Великобритания доказателства по „случая Скрипал“.

Флеминг обаче отбеляза, че заплата от Русия е реална и ще бъде посрещната с голям отпор от съюзниците, които разполагат с пълен спектър от средства да се справят с нея.

В интервю за радио Би Би Си британският посланик в ООН Карън Брадли заяви, че е „много разочарована, че Русия отказва да се ангажира по случая или да признае сериозността на ситуацията“.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!