Фондация настоява за строеж на нова симфонична зала в центъра на София

Снимка: БТА

Да се изгради нова симфонична зала в центъра на София с капацитет 2000 посетители, настояват от Фондация „Богария“. Председателят на фондацията Александър Димитров посочи, че работата на „Богария“ по проекта за залата е започнала преди две години, и за изпълнението му ще са необходими държавно финансиране и дарения. Димитров допълни:

"Само чрез подобен обект ние ще можем да постигнем общо оздравяване на духовността ни, на морала, на етиката, на естетиката, която липсва в обществото. В никакъв случай не трябва да се конфронтира този проект със зала "България". Когато един ден съществува и бъде построена тази бъдеща нова зала, зала "България" трябва да си отдъхне, да ѝ се даде покой месеци, година, две, да се преосмисли нейната функция, нейната роля, нейното място, да се създадат условия и възможности тя да бъде достойно реставрирана, отремонтирана, модернизирана, ако щете, за да може да ѝ се даде нов живот".

От фондацията организираха среща - разговор с музикалната общност за обсъждане на  проекта за залата. Срещата се проведе в камерна зала „България“ на Софийската филхармония. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!