Иран отхвърли офертата на Саудитска Арабия

Иран отхвърли във вторник офертата на Саудитска Арабия да ограничи производството си в замяна на намаление на предлагането от Риад. Това намали надеждите, че двата основни производителя от ОПЕК ще намерят компромис тази седмица, за да намалее натискът от..

публикувано на 28.09.16 в 08:09

Драматичен спад на индустриалните поръчки в Италия през юли

Индустриалните поръчки в Италия регистрираха драматичен спад през юли с 10,8% спрямо юни, когато отбелязаха солиден ръст от 14,3 на сто, показват данни на италианската статистика Istat. Влошаването е в резултат на рязко понижение с 22,8% на..

публикувано на 27.09.16 в 13:35

Световната търговска организация намали рязко прогнозата за растежа на глобалната търговия

Световната търговска организация (WTO) намали прогнозата си за растежа на глобалната търговия през настоящата година, визирайки забавянето на китайската икономика и падащите нива на вноса в САЩ, съобщава агенция Ройтерс. Организацията вече очаква..

публикувано на 27.09.16 в 13:03

Стабилен растеж на кредитирането за бизнеса и домакинствата в еврозоната през август

Темпото на растеж на банковото кредитиране за бизнеса и домакинствата в еврозоната стабилизира през август на нивата от предходния месец при по-солидно от прогнозите нарастване на общата парична маса, показват данни на Европейската централна банка, които..

публикувано на 27.09.16 в 12:08

Доналд Тръмп използва президентския дебат в САЩ за нова атака на политиката на Фед и на Джанет Йелън

Републиканският кандидат за президент на САЩ Доналд Тръмп използва първия президентски дебат с кандидата на Демократическата партия Хилари Клинтън, за да удвои атаките си спрямо Федералния резерв и неговия председател, Джанет Йелън, обвинявайки..

публикувано на 27.09.16 в 10:38

Индустриалните печалби в Китай с ръст от 19,5%

Засилва се ръстът на печалбата в индустриалния сектор в Китай през месец август, сочат данни на Националното бюро по статистика в Поднебесната империя. Печалбата на индустриалните предприятия през август нараства с 19,5% на годишна база, спрямо ръст..

публикувано на 27.09.16 в 10:37