НСИ: Поредно увеличаване на пътуванията на българи зад граница и на посещенията на чужденци у нас

Пътуванията на български граждани зад граница и на посещенията на чужденци в нашата страна бележат поредно добро увеличение през август спрямо година по-рано главно поради засилване на движението от и към страните от Европейския съюз, показват данни на..

публикувано на 28.09.16 в 12:41

Директорът на Wells Fargo ще се откаже от бонуси за 41 млн. долара

Изпълнителният директор на Wells Fargo Джон Стъмф ще се откаже от бонуси на стойност 41 млн. долара в резултат на скандала с нелегалните практики на банката. Wells Fargo бе разследвана и обвинена в откриването на над 2 млн. дебитни и кредитни карти на..

публикувано на 28.09.16 в 11:49

Стабилизация на потребителското доверие във Франция през септември

През септември потребителското доверие във Франция остана на нивото от август, показва проучване на френската официална статистика Insee. Според ежемесечната анкета индексът на потребителското доверие стабилизира в августовското ниво от 97 пункта,..

публикувано на 28.09.16 в 11:23

Бундесбанк: Големите немски търговски банки може би трябва да се свият, а някои от по-малките - да изчезнат

Високопоставен официален представител на Бундесбанк предупреди немските банкови мениджъри да се подготвят за по-нататъшно свиване на сектора и призова европейските политици да спрат да подпират банките в Европа. Трябва да се очаква допълнителна..

публикувано на 28.09.16 в 10:52

Отстъпление на потребителските нагласи в Германия за октомври

Потребителските нагласи в Германия за октомври бележат известно отстъпление, но все още остават в едно от най-високите нива от повече от десетилетие насам, което предполага, че частното потребление вероятно ще компенсира отслабващия износ и влошаващата..

публикувано на 28.09.16 в 10:01

Има как да се спаси Дойчебанк

Няколко фактора са срещу попадането на Дойчебанк в сериозен стрес, но само един единствен има значение. Канцлерът Ангела Меркел трябва или да е смела, или глупава, за да остави най-голямата германска банка да фалира. Пазарната капитализация на..

публикувано на 28.09.16 в 08:35