Негативни перспективи пред австралийския долар

Мечата картина при австралийския долар се задълбочава след пробива вчера на 1,0320 и днес на 1,0230. Това прави възможно каскадно слизане по целия път до 0.9388 съвсем скоро.

Засега пазарите се държат учудващо спокойно на фона случващото се в Европа през последните два дни. В играта на покер с възможно най-големи залози Саркози и Меркел „платиха” залога на Папандреу, заявявайки директно, че гърците трябва да решат дали остават, или напускат Еврозоната. Със задържането на поредния транш от помощта за Гърция Тройката оставя пазарите в пълно затъмнение поне за месец. Пазарите не обичат вакуум и най-вероятно ще запълнят празнината със страх и несигурност. Разбира се, това може да стане и с надежда, но едва ли.

В този случай без заличаване на безпокойството, което идва от Европа, ще бъде трудно за австралийския долар да постигне някакъв устойчив ръст, което се видя и от ръста от последната нощ и последвалите разпродажби. С проблемите пред китайския и германския икономически растеж шансовете за нови понижения на лихвите в Австралия се увеличават, а с това и негативните перспективи за местната валута.

Гледайки дневната графика, ясно се вижда, че зоната около 1,0230/40 е важна подкрепа. Там се намират 38,2% фибо на последния ръст, както и 50% фибо на целия спад от 1,1080 до 0,9388. Под това ниво подкрепа могат да окажат 1.0101 и зоната около 0,9900/20.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Технически анализ GBP/USD за 30.09.2016

GBP/USD През последните три месеца двойката се търгува в рейнджа между 1,28 и 1,35 като на няколко пъти бяха атакувани въпросните нива, но не бяха преодолени. Сега е поредната атака, този път в посока надолу към подкрепата при 1,28. Подкрепа е рекордното дъно на 1,28, което засега спира спада. Пробив надолу лесно може да отиде до 1,20...

публикувано на 30.09.16 в 08:30

Доларът се стабилизира след добри икономически данни

-   Долара се стабилизира след данни от САЩ подкрепящи повишение на лихвите -   Акциите от финансовия сектор под напрежение -   Индекса на потребителските цени в Япония с шести пореден месец на спад -   Фабричната активност в Китай се повиши незначително през септември Финалната оценка за БВП на САЩ през второто..

публикувано на 30.09.16 в 08:12

Доларът пада, но този път и йената го последва

-   Петролът се изстреля нагоре -   Акциите на енергийните компании – начело на растежа на финансовите пазари -   Доларовият индекс се понижи за четвърти пореден ден, но и йената пада ОПЕК прие предварително споразумение, според което ще намалее производството за първи път след осем години до нива между 32,5 и 33..

публикувано на 29.09.16 в 08:24

Рали на долара след дебата Клинтън - Тръмп

- Петролът се търгува около 45 долара за барел преди дискусиите днес в Алжир - Потребителското доверие в САЩ достигна най-високи стойности за последните девет години - Рали на долара след президентските дебати Иран отхвърли предложението да замрази сегашното си производство на нива от 3.6 милиона барела на ден и вместо това..

публикувано на 28.09.16 в 08:06

Мексиканското песо определи Хилари Клинтън за победил в първия президентски дебат в САЩ

Мексиканското песо поскъпна рязко през днешната азиатска търговия, тъй като инвеститорите на финансовите пазари прецениха, че Хилари Клинтън се е представила по-добре от Доналд Тръмп на проведения в ранните часове на деня първи телевизионен президентски дебат в САЩ. Точно преди седмица мексиканската валута се обезцени до рекордни исторически дъна..

публикувано на 27.09.16 в 11:25