Рали на долара след дебата Клинтън - Тръмп

Снимка: Капитал

- Петролът се търгува около 45 долара за барел преди дискусиите днес в Алжир

- Потребителското доверие в САЩ достигна най-високи стойности за последните девет години

- Рали на долара след президентските дебати

Иран отхвърли предложението да замрази сегашното си производство на нива от 3.6 милиона барела на ден и вместо това настоява да увеличи производството до 4.1-4.2 милиона барела на ден. Саудитска Арабия сигнализира, че може и да приеме позицията на Иран, което отваря възможностите за пакт през ноември.

Потребителското доверие в САЩ достигна най-високи стойности за последните девет години на нива от 104.1 при очаквания за 99.0. Увереността идва от по-положителните настроения на трудовия пазар. В същото време PMI индекса за сектора на услугите нарасна до 51.9 при прогнози за 51.2, което е най-голямото месечно покачване след април.

Изключително спокойна търговия беше налице във вторник въпреки малките разпродажби на еврото заради опасенията в европейския банков сектор. Единната валута обаче все така остава в познатия рейндж.

Британският паунд стартира с разпродажби, но не успя да затвори под 1.30, което остава силна подкрепа.

Фалшив пробив на щатската валута срещу канадския долар, който не успя да затвори над 200-дневната пълзяща средна при 1.3235, беше последван от връщане в рейнджа. Само потвърждение на този пробив може да доведе до засилен интерес за покупки.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Технически анализ GBP/USD за 30.09.2016

GBP/USD През последните три месеца двойката се търгува в рейнджа между 1,28 и 1,35 като на няколко пъти бяха атакувани въпросните нива, но не бяха преодолени. Сега е поредната атака, този път в посока надолу към подкрепата при 1,28. Подкрепа е рекордното дъно на 1,28, което засега спира спада. Пробив надолу лесно може да отиде до 1,20...

публикувано на 30.09.16 в 08:30

Доларът се стабилизира след добри икономически данни

-   Долара се стабилизира след данни от САЩ подкрепящи повишение на лихвите -   Акциите от финансовия сектор под напрежение -   Индекса на потребителските цени в Япония с шести пореден месец на спад -   Фабричната активност в Китай се повиши незначително през септември Финалната оценка за БВП на САЩ през второто..

публикувано на 30.09.16 в 08:12

Доларът пада, но този път и йената го последва

-   Петролът се изстреля нагоре -   Акциите на енергийните компании – начело на растежа на финансовите пазари -   Доларовият индекс се понижи за четвърти пореден ден, но и йената пада ОПЕК прие предварително споразумение, според което ще намалее производството за първи път след осем години до нива между 32,5 и 33..

публикувано на 29.09.16 в 08:24

Мексиканското песо определи Хилари Клинтън за победил в първия президентски дебат в САЩ

Мексиканското песо поскъпна рязко през днешната азиатска търговия, тъй като инвеститорите на финансовите пазари прецениха, че Хилари Клинтън се е представила по-добре от Доналд Тръмп на проведения в ранните часове на деня първи телевизионен президентски дебат в САЩ. Точно преди седмица мексиканската валута се обезцени до рекордни исторически дъна..

публикувано на 27.09.16 в 11:25

Мексиканската и канадската валута скочиха след дебата между Клинтън и Тръмп

Мексиканското песо скочи с 2% днес, възстановявайки се от рекордното си дъно спрямо щатския долар и насочвайки се към най-доброто си дневно представяне от февруари насам. Канадският долар също поскъпна като причина за доброто представяне на двете северноамерикански валути е телевизионният президентски дебат в САЩ. В него изглеждаше, че кандидатът от..

публикувано на 27.09.16 в 11:04