Стерлингът пренебрегна слабите новини

Стерлингът върна загубите си срещу долара, следвайки печалбите на еврото, докато на пазарите се купуваха рискови активи благодарение на доброто търсене по време на аукциона на държавни облигации в Испания.

Паундът остава уязвим заради опасенията, свързани със състоянието на английската икономика. Те се увеличиха след днешните данни показали, че производственият сектор в страната се е свил за втори пореден месец.

Според анализатори развитието на дълговата криза в еврозоната ще продължи да бъде основният двигател при търговията и на паунда, като всички валути ще бъдат продавани за сметка на долара, ако инвеститорите нямат доверие на действията на политиците при разрешаването на кризата.

Паундът достигна връх за деня в ранния следобед на 1.5746 срещу долара, а последно се търгуваше около нивата от 1.57. Вчерашният връх от 1.5780 не е далеч, а той дойде след съвместните действия на централните банки да инжектират по-голяма ликвидност в световната финансова система, което окуражи инвеститорите да продават предлагащия сигурност долар. Днешното покачване дойде след покупки на неназована азиатска централна банка. По-късно през деня изтичат опции на 1.5655 и 1.56.

Облекчението на пазарите дойде, когато Испания продаде максималния обем дълг, към който се стремеше, а доходността по книжата остана под ключовото ниво от 7%. Въпреки това разходите на правителството остават най-високи за последните 14 години.

Растежът на паунда срещу долара е ограничен, тъй като перспективите пред английската икономика са мрачни, а от друга страна, множество фактори в момента стоят в полза на зелените пари. По-вероятни са печалбите срещу еврото, тъй като дълговите проблеми на европейски страни пренасочиха част от паричните потоци към острова, защото английския дълг си остава с най-високия рейтинг ААА. Евро/стерлинг се търгува върху събитията в еврозоната, тъй като тя е най-големият търговски партньор на Великобритания. Така европейските държави с рисков дълг са принудени да дават рискова премия. Технически погледнато, евро/стерлинг може да падне през следващите седмици и месеци през 0.84 и 0.82. В момента еврото се държи стабилно на 0.8580 със силна подкрепа при дъното от 10 ноември на 0.8486.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Технически анализ GBP/USD за 30.09.2016

GBP/USD През последните три месеца двойката се търгува в рейнджа между 1,28 и 1,35 като на няколко пъти бяха атакувани въпросните нива, но не бяха преодолени. Сега е поредната атака, този път в посока надолу към подкрепата при 1,28. Подкрепа е рекордното дъно на 1,28, което засега спира спада. Пробив надолу лесно може да отиде до 1,20...

публикувано на 30.09.16 в 08:30

Доларът се стабилизира след добри икономически данни

-   Долара се стабилизира след данни от САЩ подкрепящи повишение на лихвите -   Акциите от финансовия сектор под напрежение -   Индекса на потребителските цени в Япония с шести пореден месец на спад -   Фабричната активност в Китай се повиши незначително през септември Финалната оценка за БВП на САЩ през второто..

публикувано на 30.09.16 в 08:12

Доларът пада, но този път и йената го последва

-   Петролът се изстреля нагоре -   Акциите на енергийните компании – начело на растежа на финансовите пазари -   Доларовият индекс се понижи за четвърти пореден ден, но и йената пада ОПЕК прие предварително споразумение, според което ще намалее производството за първи път след осем години до нива между 32,5 и 33..

публикувано на 29.09.16 в 08:24

Рали на долара след дебата Клинтън - Тръмп

- Петролът се търгува около 45 долара за барел преди дискусиите днес в Алжир - Потребителското доверие в САЩ достигна най-високи стойности за последните девет години - Рали на долара след президентските дебати Иран отхвърли предложението да замрази сегашното си производство на нива от 3.6 милиона барела на ден и вместо това..

публикувано на 28.09.16 в 08:06

Мексиканското песо определи Хилари Клинтън за победил в първия президентски дебат в САЩ

Мексиканското песо поскъпна рязко през днешната азиатска търговия, тъй като инвеститорите на финансовите пазари прецениха, че Хилари Клинтън се е представила по-добре от Доналд Тръмп на проведения в ранните часове на деня първи телевизионен президентски дебат в САЩ. Точно преди седмица мексиканската валута се обезцени до рекордни исторически дъна..

публикувано на 27.09.16 в 11:25