Доларът печели спрямо еврото и йената след изявлението на Фед

Снимка: Архив

Доларът поскъпна спрямо еврото и йената в сряда, след като от Фед заявиха, че ще запазят икономическите стимули без промяна за известно време, но изпуснаха да направят препратка за затягане на финансовите условия.

Търговците изкупиха обратно американската валута след масово очакваното решение, върху което напоследък натежаваха мечите залози поради очакванията, че от Фед няма да намалят програмата си за месечно изкупуване на облигации на стойност 85 млрд. долара до края на годината.

От Федералния резерв признаха слабите икономически перспективи, които се дължат на частичното спиране на правителството по-рано този месец. Но също така казаха, че пазарът на труда показва "някои" признаци на по-нататъшно подобряване и пропуснаха да направят препратка към "затягането на финансовите условия, наблюдавано през последните месеци" от списъка си с рискове за икономическите перспективи.

Еврото спадна на нивата под 1,3700 долара, като преди това беше поскъпнало, тъй като данни показаха цялостен скок в доверието в различни сфери на еврозоната през октомври.

Единната валута достигна 23-месечен връх на 1,3832 в петък и търговците заявиха, че провалът на еврото да се стабилизира над 1,3800 са го направили уязвимо за корекция.

Доларът бе на печалба от 0,4% до 98,41 йени, като преди това достигна почти 2-седмичен връх на 98,67 йени.

Коментарите на Фед са в съответствие с настоящите очаквания за намаляване на стимулите в началото на 2014-а година, споделиха валутни стратези.

Доларовият индекс, който измерва силата на долара спрямо кошница от шест основни валути, се покачи за четвърта поредна сесия, печелейки 0,2% до 79,773 и отдалечавайки се от петъчното 9-месечно дъно на 78,998.

По-рано данни показаха, че работодателите в частния сектор на САЩ са наели най-малко работници за последните шест месеца през октомври, докато хладкото вътрешно търсене е задържало инфлацията мека през миналия месец, което предполага, че икономиката все още се нуждае от стимули.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Технически анализ GBP/USD за 30.09.2016

GBP/USD През последните три месеца двойката се търгува в рейнджа между 1,28 и 1,35 като на няколко пъти бяха атакувани въпросните нива, но не бяха преодолени. Сега е поредната атака, този път в посока надолу към подкрепата при 1,28. Подкрепа е рекордното дъно на 1,28, което засега спира спада. Пробив надолу лесно може да отиде до 1,20...

публикувано на 30.09.16 в 08:30

Доларът се стабилизира след добри икономически данни

-   Долара се стабилизира след данни от САЩ подкрепящи повишение на лихвите -   Акциите от финансовия сектор под напрежение -   Индекса на потребителските цени в Япония с шести пореден месец на спад -   Фабричната активност в Китай се повиши незначително през септември Финалната оценка за БВП на САЩ през второто..

публикувано на 30.09.16 в 08:12

Доларът пада, но този път и йената го последва

-   Петролът се изстреля нагоре -   Акциите на енергийните компании – начело на растежа на финансовите пазари -   Доларовият индекс се понижи за четвърти пореден ден, но и йената пада ОПЕК прие предварително споразумение, според което ще намалее производството за първи път след осем години до нива между 32,5 и 33..

публикувано на 29.09.16 в 08:24

Рали на долара след дебата Клинтън - Тръмп

- Петролът се търгува около 45 долара за барел преди дискусиите днес в Алжир - Потребителското доверие в САЩ достигна най-високи стойности за последните девет години - Рали на долара след президентските дебати Иран отхвърли предложението да замрази сегашното си производство на нива от 3.6 милиона барела на ден и вместо това..

публикувано на 28.09.16 в 08:06

Мексиканското песо определи Хилари Клинтън за победил в първия президентски дебат в САЩ

Мексиканското песо поскъпна рязко през днешната азиатска търговия, тъй като инвеститорите на финансовите пазари прецениха, че Хилари Клинтън се е представила по-добре от Доналд Тръмп на проведения в ранните часове на деня първи телевизионен президентски дебат в САЩ. Точно преди седмица мексиканската валута се обезцени до рекордни исторически дъна..

публикувано на 27.09.16 в 11:25