Доларът остана спокоен, докато инвеститорите очакваха изявлението на Йелън

Доларът се разменяше в тесни граници и остана спокоен спрямо останалите основни валути в понеделник, докато търговците очакваха най-новите икономически и политически възгледи на новия ръководител на Фед. Джанет Йелън, която миналата седмица пое поста от Бен Бернанке, е възприемана като архитект на настоящата ултра облекчена политика на Фед, като тя ще направи първите си изяви пред Конгреса във вторник и четвъртък.

Доларовият индекс беше на загуба от 0,02% до 80,671, след като достигна 1,5-седмично дъно.

Зелената валута беше леко по-слаба спрямо йената до 102,25, оставайки на загуба от 0,15% за деня, след като преди това докосна дъно на 101,99. Това стана след накъсаната петъчна сесия, когато доларът спечели 0,2% спрямо безопасната японска валута.

Еврото се разменяше почти без разлика спрямо долара, записвайки печалба от едва 0,06% до 1,3643. Спрямо йената то беше на печалба 0,115% до 139,49 йени.

Въпреки че анализаторите очакват американските законодатели да задават на Йелън, първата жена начело на Фед, въпроси, свързани с паричната политика, банковите регулации и други потенциално движещи пазара теми, те предполагат, че тя ще се придържа към отговори, които няма да променят очакванията, че Фед ще задържи лихвените проценти близо до нулата за продължителен период от време, за да подкрепи икономиката. Анализаторите не предвиждат, че тя ще каже нещо, което би намалило очакванията, че Фед може да се откаже от намаляване на общата стойност на месечно изкупуваните облигации, дори след новините, че работодателите са добавили само 113 000 нови работни места миналия месец, което е доста по-малко от очаквания ръст от 185 000, предвиден от анализаторите.

Фед намали третия си кръг от количествени облекчения на два пъти до 65 млрд. долара през февруари, като от Уолстрийт масово очакват, че ще има ново намаление от 10 млрд. долара след мартенското заседание на централната банка.

Латиноамериканските валути отслабнаха в понеделник, след като търговците коригираха прекаления ръст, но обемите бяха ниски преди изявлението на Йелън в ролята й на новия председател на Фед.

Бразилският реал приключи почти 4-дневен възход спрямо долара, губейки 1,13% и връщайки печалбите си от предишните две сесии. Чилийското и мексиканското песо също отслабнаха леко.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Технически анализ GBP/USD за 30.09.2016

GBP/USD През последните три месеца двойката се търгува в рейнджа между 1,28 и 1,35 като на няколко пъти бяха атакувани въпросните нива, но не бяха преодолени. Сега е поредната атака, този път в посока надолу към подкрепата при 1,28. Подкрепа е рекордното дъно на 1,28, което засега спира спада. Пробив надолу лесно може да отиде до 1,20...

публикувано на 30.09.16 в 08:30

Доларът се стабилизира след добри икономически данни

-   Долара се стабилизира след данни от САЩ подкрепящи повишение на лихвите -   Акциите от финансовия сектор под напрежение -   Индекса на потребителските цени в Япония с шести пореден месец на спад -   Фабричната активност в Китай се повиши незначително през септември Финалната оценка за БВП на САЩ през второто..

публикувано на 30.09.16 в 08:12

Доларът пада, но този път и йената го последва

-   Петролът се изстреля нагоре -   Акциите на енергийните компании – начело на растежа на финансовите пазари -   Доларовият индекс се понижи за четвърти пореден ден, но и йената пада ОПЕК прие предварително споразумение, според което ще намалее производството за първи път след осем години до нива между 32,5 и 33..

публикувано на 29.09.16 в 08:24

Рали на долара след дебата Клинтън - Тръмп

- Петролът се търгува около 45 долара за барел преди дискусиите днес в Алжир - Потребителското доверие в САЩ достигна най-високи стойности за последните девет години - Рали на долара след президентските дебати Иран отхвърли предложението да замрази сегашното си производство на нива от 3.6 милиона барела на ден и вместо това..

публикувано на 28.09.16 в 08:06

Мексиканското песо определи Хилари Клинтън за победил в първия президентски дебат в САЩ

Мексиканското песо поскъпна рязко през днешната азиатска търговия, тъй като инвеститорите на финансовите пазари прецениха, че Хилари Клинтън се е представила по-добре от Доналд Тръмп на проведения в ранните часове на деня първи телевизионен президентски дебат в САЩ. Точно преди седмица мексиканската валута се обезцени до рекордни исторически дъна..

публикувано на 27.09.16 в 11:25