Доларът скочи, след като Фед отново намали размера на изкупуваните облигации

Доларът поскъпна в сряда, след като търговците увеличиха ранните му печалби спрямо еврото и йената, след като банкерите от Фед намалиха размера на месечно изкупуваните облигации и обвиниха лошото време за меките данни за американската икономика.

Йената изгуби повече от 1% спрямо долара, а доларовият индекс спечели 0,8% до 80,056, след като Фед приключи двудневното си заседание, заявявайки, че ще продължи с плановете си за намаляване на икономическите стимули. От банката също така заявиха, че вероятно ще трябва да оставят лихвените проценти ниски дори и след като икономиката се възстанови поради трайните белези от финансовата криза.

В допълнение към намаляването на покупките на облигации до 55 млрд. долара на месец Фед заяви, че може да запази лихвените проценти ниски дори и след като пазарът на труда се възстанови напълно и инфлацията достигне целевите нива.

Преди изявлението на Фед доларът бе на печалба спрямо еврото и йената, но се покачи рязко след края на заседанието. Спрямо японската валута той бе на печалба от 1,2%, разменяйки се за 102,39 йени.

Еврото се отдалечи от нивото 1,40 долара, което бе наближило, и остана да се търгува на загуба от 0,83% за 1,3827 долара.

Швейцарският франк също спадна спрямо долара и остана да се търгува на загуба от 1,05% при курс 0,8812 франка за долар.

Британският паунд, който се бе отдръпнал от едномесечно дъно и бе достигнал до 1,6653 долара, също бе съборен от новините около Фед и загуби 0,4%, като остана да се разменя за 1,6527 долара.

Паундът бе поскъпнал с помощта на данни за Великобритания, които показаха, че заплатите се увеличават, а пазарът на труда се подобрява постоянно. Броят на британците, потърсили помощи за безработни, спадна повече от очакваното, докато заплатите нараснаха с 1,4% на годишна база, което, макар и да е по-добре от очакваното, все още остава под нивото на инфлация.

Инвеститорите останаха нащрек поради напрежението около Украйна. Безпокойството се облекчи донякъде, след като руският президент Владимир Путин заяви във вторник, че не възнамерява да завзема други региони на Украйна, след като кримските граждани гласуваха в неделя да бъдат анексирани от Москва.

 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Технически анализ GBP/USD за 30.09.2016

GBP/USD През последните три месеца двойката се търгува в рейнджа между 1,28 и 1,35 като на няколко пъти бяха атакувани въпросните нива, но не бяха преодолени. Сега е поредната атака, този път в посока надолу към подкрепата при 1,28. Подкрепа е рекордното дъно на 1,28, което засега спира спада. Пробив надолу лесно може да отиде до 1,20...

публикувано на 30.09.16 в 08:30

Доларът се стабилизира след добри икономически данни

-   Долара се стабилизира след данни от САЩ подкрепящи повишение на лихвите -   Акциите от финансовия сектор под напрежение -   Индекса на потребителските цени в Япония с шести пореден месец на спад -   Фабричната активност в Китай се повиши незначително през септември Финалната оценка за БВП на САЩ през второто..

публикувано на 30.09.16 в 08:12

Доларът пада, но този път и йената го последва

-   Петролът се изстреля нагоре -   Акциите на енергийните компании – начело на растежа на финансовите пазари -   Доларовият индекс се понижи за четвърти пореден ден, но и йената пада ОПЕК прие предварително споразумение, според което ще намалее производството за първи път след осем години до нива между 32,5 и 33..

публикувано на 29.09.16 в 08:24

Рали на долара след дебата Клинтън - Тръмп

- Петролът се търгува около 45 долара за барел преди дискусиите днес в Алжир - Потребителското доверие в САЩ достигна най-високи стойности за последните девет години - Рали на долара след президентските дебати Иран отхвърли предложението да замрази сегашното си производство на нива от 3.6 милиона барела на ден и вместо това..

публикувано на 28.09.16 в 08:06

Мексиканското песо определи Хилари Клинтън за победил в първия президентски дебат в САЩ

Мексиканското песо поскъпна рязко през днешната азиатска търговия, тъй като инвеститорите на финансовите пазари прецениха, че Хилари Клинтън се е представила по-добре от Доналд Тръмп на проведения в ранните часове на деня първи телевизионен президентски дебат в САЩ. Точно преди седмица мексиканската валута се обезцени до рекордни исторически дъна..

публикувано на 27.09.16 в 11:25